Poprzedni temat :: Następny temat
Zgoda buduje
Autor Wiadomość
lugoshi 
musicwatchgirlsgoby

Wysłany: 2010-07-05, 14:27   Zgoda buduje

Temat dedykuję wszystkim naiwnym którzy liczyli na spokój po wyborach i konstruktywną atmosferę współpracy.

Pierwszy news PO po :-) zakończeniu wyborów nie dotyczył pakietu ustaw wetowanych przez Kaczyńskiego które można przegłosować, czy nowych jeszcze gorących które rząd ma już przygotowane po kilku latach rządzenia.

Dalej mamy medialny cyrk odciągający ludzi od myślenia.
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Rozpalić emocje wyłączyć rozum.

MTWTGGB http://www.youtube.com/watch?v=rBb5y8IHAtE

Sakal 

Wysłany: 2010-07-05, 14:56   

lugoshi napisał/a:
Rozpalić emocje wyłączyć rozum.

Słuchać Lugoshiego. :D

EDIT: Ciekawe czy po wygranej PISiora powstałby temat "Polska jest najważniejsza?"? :D

http://www.youtube.com/watch?v=OFTbe6Uzavo

lugoshi 
musicwatchgirlsgoby

Wysłany: 2010-07-05, 16:01   

Już podaję numer konta.

Dziewczę Urocze 

Wysłany: 2010-07-15, 12:52   

http://wyborcza.pl/1,7547...od_krzyzem.html

No i nie będzie zgody.
Ale powiedzcie, bo ja tak bardzo nie rozumiem - ludziom naprawdę tak się chce walczyć, że sobie znajdą powód nawet jak go nie ma? Ludzie naprawdę tak strasznie chcą czuć, że ktoś im coś odbiera, że dzieje się im krzywda, że zło ich osacza, że z pasją wyszukują Żydów oraz innych złych? Skąd ten fanatyzm i rozdmuchiwanie problemu do rangi religijnej wojny, wojny o PRAWDĘ i inne super wysokie wartości. Ludziom się nudzi czy mają za mało miłości w życiu? Bo ja tego strasznie nie rozumiem.

Zenek Łod Benka 

Wysłany: 2010-07-15, 14:19   

Jak jest tyle kłamstwa to musi być też walka o prawdę.
Fizyczne: "Każda akcja powoduje reakcję".

Dziewczę Urocze 

Wysłany: 2010-07-15, 15:29   

Litości.

Przeczytałeś ten artykuł w ogóle?
Ludzie wszędzie widzą Żydów, którym źle z oczu patrzy, wygłaszają napuszone hasła o prawdziwych katolikach i Polakach, o niepodległości (a to nie ma teraz niepodległości??? bo ja czuję się dość niepodległa), Rydzyk do tego, nie ma już Polski, jest wojna????? Ja tu widzę paranoję kosmicznych rozmiarów.

Duch znad góry Tatarów 

Wysłany: 2010-07-15, 18:43   

Paranoją jest wybiórcze i wyolbrzymiające przedstawianie wypowiedzi - tak jak w tym artykule.

Dziewczę Urocze 

Wysłany: 2010-07-15, 20:20   

Duch znad góry Tatarów napisał/a:
Paranoją jest wybiórcze i wyolbrzymiające przedstawianie wypowiedzi - tak jak w tym artykule.

Aha.
Zapomniałam.

Dziewczę Urocze 

Wysłany: 2010-07-15, 20:31   

I aha - może bym się z Tobą zgodziła, gdybym nie znała osobiście kilku osób, dla których takie teksty jak tam przytoczone to praktycznie chleb powszedni.

lugoshi 
musicwatchgirlsgoby

Wysłany: 2010-07-15, 21:46   

Dziewczę Urocze napisał/a:
No i nie będzie zgody.
Ale powiedzcie, bo ja tak bardzo nie rozumiem - ludziom naprawdę tak się chce walczyć, że sobie znajdą powód nawet jak go nie ma?

Odwrócimy teraz sytuację.
Wyborczej chce się walczyć i forsować swoje racje nawet tam gdzie nie powinna się wtrącać ?
Społeczeństwo skłócone to takie którym się łatwo MANIPULUJE.
Dlaczego nie piszesz o zgodzie na reformy, restrukturyzację, modernizację, racjonalizację.
Nie ma takich newsów ?
Mamy tematy zastępcze o paradzie Europride, i przepychankę o krzyż. Media odwracają tak uwagę ludzi od lat.
Krzyż.
Ten krzyż dla wielu jest symbolem tragedii z 10 kwietnia i przypomina o społecznym zrywie, tysiącach ludzi spontanicznie przybywających z odległych zakątków Polski, morzu zapalonych zniczy. Dniu w którym cały świat patrzył na to miejsce. Została pamiątka.
Takie symbole, oddolne - nie zaopiniowane przez salon- są bluźniercze dla wszystkolepiejwiedzących elit i skazane na usunięcie i zapomnienie.
Gdyby to Wajda wymyślił, Olbrychski przyklepał i Polański opił - stałby tam po wsze czasy na chwałę Michnikowej omnipotencji.
Wyborcza rości sobie prawo do rządu dusz.
Mnie to nie odpowiada.

p.s.
Przeczytaj spokojną relację z drugiej "strony barykady"
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/36623

mlody 
Sponsor forum
inż.malkontent ;)

Wysłany: 2010-07-15, 22:21   

Dla mnie to wszystko jest CHORE.

Dziewczę Urocze 

Wysłany: 2010-07-16, 08:12   

lugoshi napisał/a:

Odwrócimy teraz sytuację.
Wyborczej chce się walczyć i forsować swoje racje nawet tam gdzie nie powinna się wtrącać ?
Społeczeństwo skłócone to takie którym się łatwo MANIPULUJE.
Dlaczego nie piszesz o zgodzie na reformy, restrukturyzację, modernizację, racjonalizację.
Nie ma takich newsów ?

Bo akurat ta sprawa mnie oszołomiła. A Wyborcza "walczy" - jeśli już musimy trzymać się terminologii militarnej - tak samo jak np. niezalezna.pl.
A nie, sorry - Wyborcza przynajmniej stara się trzymać poziom.

lugoshi napisał/a:

Ten krzyż dla wielu jest symbolem tragedii z 10 kwietnia i przypomina o społecznym zrywie, tysiącach ludzi spontanicznie przybywających z odległych zakątków Polski, morzu zapalonych zniczy. Dniu w którym cały świat patrzył na to miejsce. Została pamiątka.
Takie symbole, oddolne - nie zaopiniowane przez salon- są bluźniercze dla wszystkolepiejwiedzących elit i skazane na usunięcie i zapomnienie.

Ale KTO chce usunąć ten krzyż??? Bo ja czytam, że chcą go przenieść i tyle.

lugoshi napisał/a:

p.s.
Przeczytaj spokojną relację z drugiej "strony barykady"
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/36623

Niezależna podaje oficjalne stanowisko, a to zawsze brzmi lepiej niż to, co mówi tak zwany szary człowiek na ulicy.

Wiesz, co mi nie odpowiada? Mówienie, że Tusk to sk****n, że Ruskie zaje****li nam prezydenta, że prawdziwy Polak to katolik. A to już nie Wyborcza ani Niezależna. To życie.

lugoshi 
musicwatchgirlsgoby

Wysłany: 2010-07-16, 08:46   

Bo akurat ta sprawa mnie oszołomiła.

Właśnie o tym piszę. Odwracają uwagę ludzi od spraw naprawdę ważnych.
Popatrz jak szybko się powódź skończyła. Po wyborach kogo to interesuje ?
Tematy zastępcze.

Tu masz zdrową opinię która jest w miarę obiektywna i zgodna z moimi obserwacjami ( tak mi się wydaje):
http://www.mojeopinie.pl/...ny,3,1279063205

Ale KTO chce usunąć ten krzyż??? Bo ja czytam, że chcą go przenieść i tyle.

Żeby go przenieść trzeba go usunąć ?
Chodzi o materialną pamiątkę po tych tysiącach ludzi którzy się TAM właśnie zjawili.

Wiesz, co mi nie odpowiada? Mówienie, że Tusk to sk****n, że Ruskie zaje****li nam prezydenta, że prawdziwy Polak to katolik. A to już nie Wyborcza ani Niezależna. To życie.

Tyle opinii co i ludzi. Palikot może bredzić oficjalnie - co się dziwisz normalnym ludziom. Przykład idzie z góry.

Jeżeli Tusk rzeczywiście wyreżyserował uściski z Putinem i zwalniał kolumnę Kaczyńskiego ...

Jeżeli kontroler lotów ŚWIADOMIE podaje fałszywe warunki na lotnisku ( widoczność ) gorsze od faktycznych ...

wildhoney 
:)

Wysłany: 2010-07-16, 12:11   

lugoshi napisał/a:

Popatrz jak szybko się powódź skończyła.

Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie od dobrego miesiąca nie spadła kropla deszczu. I tak, powódź się skończyła, woda spłynęła, słonko świeci itp. To co, mamy się modlić znów o deszcz [jak to czyniły pisowskie osiołki jakiś czas temu...], by temat powodzi ożył? Dajże chłopie spokój, to już przegięcie.
Co do sprawy "krzyża" - jak na razie są to zbite dwie deski, nikt go nie poświęcił [o ile wiem], a jeśli chodzi o ich miejsce, to na pewno nie jest nim ulica przed Pałacem Prezydenckim. Harcerze postawili jakby nie było samowolę budowlaną [podobnie jak mohery w Krakowie na Błoniach], a teraz umywają ręce, byleby nie psuć sobie opinii.

lugoshi 
musicwatchgirlsgoby

Wysłany: 2010-07-16, 14:55   

wildhoney napisał/a:
Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie od dobrego miesiąca nie spadła kropla deszczu. I tak, powódź się skończyła, woda spłynęła, słonko świeci itp. To co, mamy się modlić znów o deszcz [jak to czyniły pisowskie osiołki jakiś czas temu...], by temat powodzi ożył? Dajże chłopie spokój, to już przegięcie.

Pewnie tak jak tu napisałaś myślą w rządzie.
Powódź się skończyła, a problemy niestety pozostały.
Trzeba naprawić drogi, zorganizować lokum dla wielu ludzi, przesiedlenia czy walczyć z plagą komarów. Nie wspominam o odbudowie wałów...
Przegięciem jest antagonizowanie społeczeństwa i podgrzewanie nastrojów w sprawach błahych.

wildhoney napisał/a:

Co do sprawy "krzyża" - jak na razie są to zbite dwie deski, nikt go nie poświęcił

A który krzyż to nie zbite dwie deski ?
Krzyż to symbol - nie ważne z czego i jak wykonany.

wildhoney napisał/a:
[o ile wiem], a jeśli chodzi o ich miejsce, to na pewno nie jest nim ulica przed Pałacem Prezydenckim. Harcerze postawili jakby nie było samowolę budowlaną [podobnie jak mohery w Krakowie na Błoniach], a teraz umywają ręce, byleby nie psuć sobie opinii.

W dzisiejszych komunistycznych realiach nawet pierdnięcie to samowola budowlana.
Dwa WBITE nagie miecze spod Grunwaldu trafiłyby do prokuratury niechybnie.
Dla Ciebie to samowola budowlana a dla mnie społeczna oddolna inicjatywa.

Zapamiętaj moje słowa.
Dziś wielu "wyzwolonym" nie odpowiada krzyż, jutro zmuszeni będą by założyć burki czy kwefy.
I nie pisną o Allahu złego słowa.

Odpowiedz do tematu